Ny nationell chef för A Working Lab

Åsa Johansson är nytillträdd chef för Akademiska Hus coworking-koncept A Working Lab med nationellt ansvar att utveckla miljöerna tillsammans med partners, kollegor och andra aktörer.  

Du är ny chef för A Working Lab, vad händer just nu? 
Det händer massor av spännande och roliga saker i verksamheten. Restriktionerna har släppt något och våra siter fylls äntligen med människor, och det är så kul att se! Jag kommer in i en spännande period när vi utökar våra ytor på A Working Lab i Umeå, och också påbörjat ett samarbete med THINGS på KTH. För egen del ligger mycket av mitt fokus på att lära känna platserna, teamet och verksamheten och att komma in i det löpande arbetet.  

Vad hoppas du uppnå i din nya roll? 
– Jag hoppas att vi fortsätter vara rörliga och nyfikna, och att vi utforskar och experimenterar för att utveckla vårt koncept och våra erbjudanden tillsammans med våra medlemmar och partners. En målbild är att A Working Lab är en självklar del av ett levande campusområde om fem år. 

Vad är roligast? 
– Det är otroligt roligt och förmånligt att arbeta i miljöer där så många spännande verksamheter pågår på samma gång och i samma byggnad. Och att kunna vara en del av den utveckling som just nu pågår när vi återkommer till arbetsplatsen och funderar över vad den ska vara och hur den kan användas på bästa sätt. Jag är också stolt över att vi kan bidra till en hållbar utveckling genom att möjliggöra lokaldelning. Eftersom jag har en bakgrund inom universitet och högskola så tycker jag att det är jättekul att vi på ett konkret sätt kan stötta våra lärosäten med samverkansuppgiften.  

Bakgrund och utbildning 
Åsa Johansson har en bakgrund inom lokalförsörjning och service på lärosäten i Stockholm. Dessutom varit involverad i flera utvecklingsprojekt som Biomedicum i Solna och utveckling av en byggnad för konstnärlig utbildning och forskning i Slakthusområdet. Utbildad biomedicinsk analytiker och har dessutom erfarenhet från att arbeta i en forskargrupp på Karolinska Institutet.