Makerspace i Göteborg öppnar upp för flera

Vid A Working Lab Johanneberg Science Park i Göteborg finns en kreativ mötesplats och verkstad, ett så kallat makerspace som är öppet för studenter, forskare och pedagoger samt verksamheter som vill prototypa eller arbeta kreativt tillsammans. Nu blir det ännu enklare att få tillgång till platsen.

Makerspace i Learning Lab Göteborg hittar du på bottenplan, precis vid entrén i den stora byggnaden vid Chalmers campus Johanneberg. I de stora skyltfönstren skymtar spännande verktyg som 3D-skrivare och laserskärare men också traditionella verktyg och mycket mer.

– Vi har skapat ett makerspace som riktar sig till många och för olika behov. Det är en bra plats för den som vill ha tillgång till en verkstad helt enkelt, och för att kunna förverkliga sina idéer eller förbättra något som redan finns i sällskap med andra, säger Jonaz Björk, ansvarig för makerspace och digital scenograf för konceptet Learning Lab.

Miljön är användbar för grupper som vill skapa tillsammans.

– Det händer något när det taktila får vara del i en skapandeprocess, på något sätt blir det mer levande och det är det vi hoppas att den här platsen kan tillföra för såväl individer som grupper. Rummet funkar till exempel utmärkt för teamutveckling eller för grupper som vill arbeta med problemlösning tillsammans.

Platsen är också öppen för studenter och personal vid Göteborgs två lärosäten.

– Vår förhoppning är att fler studenter och personal från Göteborgs universitet och Chalmers hittar hit till vårt community för att nyttja makerspace. Det är i de kreativa mötena spännande saker på riktigt kan hända. Vi har definitivt plats för fler, säger Jonaz.

Hur du gör för att bli medlem?

Skicka ett mail till hello@aworkinglab.se för mer information.

Se videon om Makerspace på YouTube