Den 12:e och 13:e december erbjuder RISE en upplevelse i ljus på A Working Lab vid Chalmers campus Johanneberg i Göteborg. På plan 4 under dessa två dagar får besökarna chansen att utforska både terapeutisk och migränvänlig belysning, samt delta i inspirerande föreläsningar om ljusets kraft. 

På eftermiddagen mellan 15:00-17:00 den 12:e kan besökarna uppleva ljusgloben i Vilrummet, en installation som erbjuder en behaglig och lugnande upplevelse i färgat ljus, skapad av Karl Ryberg från Monocrom Institute. Parallellt presenterar RISE ett migränvänligt ljuskoncept i Rum Futurum och Spektrum, där besökarna kan lära sig mer om hur belysning kan anpassas för att lindra migränsymptom. Fagerhult som tillverkar armaturerna kommer att vara på plats. 

Onsdagen den 13:e inleds med ett luciatåg i entrén klockan 07:45. Dagen fortsätter sedan med föreläsningar från Thorbjörn Laike, professor emeritus i miljöpsykologi, och Carolina Hiller, teknologie doktor samt Co-ideation som visar framtidens skärmar. De kommer att visa på ljusets effekter på vårt välbefinnande och sensoriska upplevelser. För de som missade ljusinstallationerna under tisdagen finns möjligheten att besöka dessa även denna dag mellan 11:00 och 12:00. 

Anmäl dig här: