A Working Lab - framtidens sätt att mötas, jobba och studera

A Working Lab är Akademiska Hus nationella koncept för coworking och flexibla mötesplatser. Det är vårt verktyg för att utveckla campusnära miljöer där det är lätt för studenter, forskare, näringsliv och andra samhällsaktörer att mötas i nya, flexibla former.

A Working Lab utvecklas i samarbete med dem som vistas i våra lokaler, med själva byggnaden som testbädd. Här kan företag, verksamheter och människor med olika bakgrund hyra in sig för den tid de behöver och få tillgång till tjänster och fysiska miljöer utifrån sina specifika behov. Här hålls konferenser och möten, utbildningar och workshops.

A Working Lab är ett koncept för att utvecklas ihop med våra kunder, och det är också det gemensamma namnet på våra nya mötesplatser och tjänster som formas runt om i landet. Först ut var A Working Lab – Johanneberg Science Park i Göteborg som öppnade hösten 2019. Där genomsyrar vårt koncept ett helt nytt hus, men det kan lika gärna implementeras i våra befintliga miljöer som en del av en byggnad. 

Under våren 2020 öppnade vi A Working Lab Universum mitt på Umeå campus och A Working Lab Innomedicum vid Campus Solna.

I januari 2022 tog A Working Lab över driften av coworking-miljön THINGS på KTH Campus i Stockholm.  I februari 2022 öppnades en nod till Solna för coworking med kontor och labb i Flemingsberg.