Den uppskattade mötesplatsen för startups och företag inom deep tech, A Working Lab  THINGS på KTH Campus, är nu invigd. Den 9 maj firades det genom ett välbesökt event med ett flertal talare från branschen. 

A Working Lab THINGS är en redan etablerad mötesplats för startups och företag inom deep tech, belägen mitt på KTH Campus i Stockholm. Den 9 maj firades återöppningen! 

I den flexibla loungen presenterades ett späckat program under en timme. Alla som är involverade i att göra AWL THINGS till en unik plats var representerade, från framgångsrika företag som startat i huset och som fortfarande utgår från platsen, till THINGS grundare men också fastighetsägare och självklart AWL-representanter.  

Gemensamt för alla var den känsla man har för huset och uppskattningen av de spontana möte som sker på platsen: 

”THINGS is perfect for us” sa João de Campos Salvado från Ocado och Chunxin Liu, Nobula3D, fortsatte:  ”as we want to grow our business, we need a unique place like this. It’s close to KTH and a makerspace, good price and close to the city, all this together makes it perfect for us”. 

Karoly Szipka från Ipercept, som suttit i flera olika utrymmen under sin tillväxtresa, sa med glimten i ögat att ”we move out or take over the place!”  

Huvudtalare var John Elvesjö, en av grundarna till Node.vc, han berättade om sin karriärresa, som började just på KTH Campus, och vikten av att ha tillgång till en plats som AWL THINGS. Han resonerade också kring de utmaningar du kan ha som startup-företag och lösningar till dem.  

Vi är också väldigt glada över att Linda Krondahl, CEO och co-founder på THINGS , hade möjlighet att delta. Med en bakgrund som både managementkonsult och från att driva en cleantech-startup har hon upplevt alla steg i startup-resan, från idé till utveckling och produktion.