En av A Working Labs flexmedlemmar är Elisabet Ohlin Sjöström som leder Key2Brain, en spännande startup inom bioteknik. Företaget har varit medlem sedan 2020 i samband med starten av coworkingmiljön A Working Lab vid Karolinska Institutet i hjärtat av Campus Solna. Vi träffades och ställde några frågor om hur flexmedlemskapet fungerar.

Varför passar flexmedlemskapet dig? 

– Mitt bolag började som ett enmansbolag och jag behövde ett kontor. Då dök A Working Lab (AWL) upp som ett prisvärt och flexibelt sätt att ha ett kontor. Det passade mig alldeles utmärkt.  

– Företaget driver både konsultverksamhet och produktutveckling. Jag arbetar både här och i Uppsala. Då är det bra att ha en mer flexibel bas utan att betala höga kostnader. Istället för en fast kontorsplats som jag inte skulle använda hela tiden. Samtidigt kan det vara ensamt att vara enmansbolag men här finns det möjlighet att ha ”kollegor” fast de jobbar med andra företag.   

Vilka mervärden ser du med flexmedlemskapet? 

– Framför allt nätverksmöjligheterna och platsen vi befinner oss på, där det händer mycket inom life science, alltså hjärtat av KI:s campus. Men även mötena med andra bolag i samma bransch, både liknande företag men också andra. Det finns så många olika typer av bolag här på AWL. Det är även nära till andra bolag som också sitter på campus så det är lätt att springa över för möten eller bjuda in hit till Innomedicum eftersom det är en trevlig mötesplats.  
 
– Nu efter pandemin är det också trevligt att det arrangeras nätverksträffar, frukostar och evenemang här på AWL.  Jag uppskattar att det är någon som tar hand om en här. Man känner sig hemma. Det är en perfekt miljö för mindre startups som växer. Och när de har växt sig stora nog flyttar de någon annanstans och nya startups kommer in. Det är en naturlig mötesplats för unga företag. 

Hade du några farhågor som motbevisats?

– I början trodde jag att man inte skulle få tillräckligt mycket privat space men det finns bokningsbara utrymmen och mötesrum så att man kan dra sig undan när det behövs.  

– Jag trodde också att det skulle vara för mycket folk i cirkulation så att man inte får arbetsro.  
Visst är det folk i rörelse men generellt är det ganska lugnt och alla respekterar varandras arbetstid och stör inte i onödan.

Läs mer om Key2Brain

Flexmedlemskap:

Som flexmedlem får du tillgång till kontorsarbetsplatser i en öppen miljö. Du har friheten att testa olika platser varje dag och ta del av samma servicerbjudande som övriga medlemmar.